8 ideeën voor een uniek kerstpakket

Elk jaar opnieuw staan werkgevers voor dezelfde vraag: ‘Hoe ga ik het kerstpakket voor mijn werknemers vormgeven?’ Bij Kranen Kerstpakketten helpen wij je graag op weg om een uniek kerstpakket samen te stellen voor jouw werknemers en daarmee te laten zien hoe erg je ze waardeert. In deze blog geven wij je alvast een aantal unieke ideeën voor kerstpakketten.

Martijn de Waard

Martijn de Waard

Wanneer zie ik je?

Ik help je graag persoonlijk in één van onze showrooms. Hier hebben ik en mijn collega’s alle tijd en aandacht voor je.

1.   Geef een boom cadeau

Klimaatverandering en milieu zijn thema’s waar niemand meer omheen kan. Veel bedrijven vinden het dan ook belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en een steentje bij te dragen in het verminderen van de CO2 uitstoot. Daarom kan het een goed idee zijn om een boom cadeau te geven aan jouw relaties of medewerkers! Dit cadeau bevat een QR-code die de ontvanger kan scannen. Hiermee kan hij of zij de impact volgen van de bomen die geplant worden door Trees for the Future. Erg leuk als extraatje voor in een kerstpakket!

2.   Biologisch en lokaal

Wil je eens een keer een echt bijzonder kerstpakket geven? Dan is het misschien interessant om te gaan voor een foodpakket met biologische en lokale producten. Biologische producten worden steeds populairder en zijn ook beter voor de planeet. Wanneer je Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt (MVO) sluit het geven van een biologisch foodpakket perfect aan bij jouw boodschap. Wat dacht je bijvoorbeeld van luxe fairtrade producten of producten die uit jouw eigen regio komen? Met dat laatste steun je ook nog eens lokale ondernemers! Dit maakt een kerstpakket extra speciaal en zo laat je jouw werknemers kennismaken met alles wat de natuur en de omgeving te bieden heeft.

3.   Food thema’s

In plaats van een foodpakket met willekeurige soorten producten kun je ook kiezen voor een pakket met een food thema. Wat dacht je van een foodpakket om heerlijk Mexicaans, Oosters of Italiaans mee te koken? Of een tapaspakket? Of misschien een pakket om zelf heerlijke zoetigheden mee te maken zoals cakejes en ijs? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor food thema’s en hiermee krijgen jouw werknemers de kans om te ontdekken wat specifieke keukens te bieden hebben. Rond de kerst wordt er vaak met vrienden en familie gegeten en dan komt zo’n foodpakket goed van pas! Je geeft jouw werknemers de kans om gemakkelijk een heerlijke maaltijd en verschillende snacks op tafel te zetten voor henzelf en voor hun gasten.

4.   Videoboodschap

Wil je jouw waardering laten blijken uit meer dan alleen een kerstpakket? Overweeg dan om jouw werknemers ook een videoboodschap mee te sturen. Dit kan bijvoorbeeld op een USB-stick, of een wenskaart met een QR-code die linkt naar de video. Je kunt dan kiezen om zelf de boodschap over te brengen, maar je kunt ook overwegen een bekend persoon dit te laten doen. Of als je een kleiner aantal werknemers hebt kun je voor elke werknemer apart een video opnemen waarin je benoemt wat de werknemer zo speciaal maakt. Er zijn veel mogelijkheden waarmee je jouw waardering kunt uitspreken!

5.   Verzorging

Wil je eens een keer een non-food kerstpakket schenken aan jouw werknemers? Overweeg hen dan in de watten te leggen met een verzorgingspakket. Dit is voor zowel mannen als vrouwen een heerlijke verrassing, zeker rond de feestdagen waar iedereen er graag op zijn of haar best uit wil zien. Je kunt hierbij denken aan producten zoals shampoo, douchegel, bodylotion, aftershave, gezichtsverzorging en vele andere fijne producten. Maar ook badproducten, een lekker geurtje of verzorgingsapparaten zijn geschikt voor een verzorgingspakket. Wil je in het kader van MVO er iets bijzonders van maken? Overweeg dan om te kiezen voor Vegan verzorgingsproducten van Kumai.

6.   Verpakking

Vaak wordt de inhoud van een kerstpakket in een doos gestopt, maar het kan origineler! Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om producten in een rugtas of reiskoffer te stoppen. Of wat dacht je van een poef met opbergruimte? Een ander idee is een houten kist, een plantenbak of een geschenkdoos van 1.20m. Wat je ook kiest, het doel is dat de verpakking voor een ander doeleinde kan worden gebruikt. Niet alleen verpak je de producten zo op een unieke manier, je geeft jouw werknemers ook nog eens een extra cadeau!

7.   Thema pakket

Je kunt jouw kerstpakket ook een uniek thema geven. Wat dacht je van een kerstpakket dat gericht is op wellness? Of een pakket met handige gadgets? Misschien is er een thema dat past bij jouw bedrijf en dat je terug kunt laten komen in jouw kerstpakketten. Wij bieden een ruime keuze uit kerstpakketten met een thema, bijvoorbeeld het thema “Waardering”, “Winters” of “Reizen & Eropuit”. Deze unieke themapakketten bevatten vele fijne producten die goed binnen dat thema passen.

8.   Unieke extra’s

Als je weinig inspiratie hebt voor een kerstpakket maar je niet aan wilt komen met een standaard foodpakket, dan is het nog een idee om iets extra’s toe te voegen aan het kerstpakket. Wat dacht je van een foodpakket met een chocoladefondue set? Of een pakket met luxe koksmessen? Misschien passen gadgets meer bij jouw bedrijf en wil je jouw werknemers iets geven dat zij dagelijks kunnen gebruiken. Nog een ander idee voor de feestdagen is om een leuk gezelschapsspel cadeau te doen, welke jouw werknemers kunnen spelen met vrienden en familie. Wat je ook kiest, een extraatje zorgt ervoor dat jouw kerstpakket bijzonder wordt!

Wat past bij jouw werknemers?

Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg ideeën voor het samenstellen van uw kerstpakket, maar hoe weet je nu wat bij jouw bedrijf past? Om ervoor te zorgen dat je jouw werknemers een kerstpakket geeft dat zij echt zullen waarderen is het belangrijk om rekening te houden met wat zij belangrijk vinden. Zijn jouw medewerkers aan de jonge kant, dan zullen zij misschien minder baat hebben bij een foodpakket alleen en zijn zij meer geïnteresseerd in leuke extra’s. Of ze vinden een foodpakket juist leuk, maar alleen als het biologisch is of een food thema heeft. Oudere werknemers vinden een themapakket wellicht leuker, bijvoorbeeld een pakket dat zich richt op reizen. Ook zullen zij mogelijk een videoboodschap meer waarderen. Uiteraard zijn dit generalisaties en geldt dit lang niet voor iedereen, maar het kan zeker geen kwaad om te onderzoeken wat jouw werknemers leuk, lekker en belangrijk vinden. Kom je er echt niet uit, overweeg dan om een kerstpakket cadeaubon te geven. Zo weet je zeker dat jouw werknemers iets krijgen waar ze blij van worden.

Wat past bij jouw onderneming?

Niet alleen is het handig om te weten wat jouw werknemers zullen waarderen, het is ook goed om te kijken naar wat bij jouw organisatie past. Als je bijvoorbeeld een marketingbureau hebt met vrijwel alleen klanten uit de regio, dan is het juist leuk om een kerstpakket samen te stellen met lokale producten. Zit jouw bedrijf in de logistiek? Dan passen reisgadgets misschien wel goed bij je bedrijf. Jouw werknemers werken bij jouw bedrijf omdat ze een affiniteit hebben met wat jouw bedrijf te bieden heeft, dus zij zullen een kerstpakket dat hiermee in lijn ligt ook sneller waarderen!

Begin op tijd

Het samenstellen van een kerstpakket is elk jaar weer een uitdaging, maar dat betekent niet dat het niet ieder jaar iets unieks kan zijn. Daarom is het belangrijk om op tijd te beginnen met het samenstellen van een kerstpakket. Je wilt namelijk niet dat jouw werknemers zich niet gewaardeerd voelen omdat hun kerstpakket teleurstellend is. Rondom de feestdagen is het juist het moment om waardering te tonen voor jouw werknemers en al het werk dat zij het afgelopen jaar hebben verricht. Door op tijd te beginnen aan de plannen voor het kerstpakket heb je genoeg tijd om een pakket samen te stellen dat jouw waardering laat blijken. Zo is er nog voldoende aanbod en kan er meegedacht worden met het personaliseren van artikelen in de huisstijl van jouw organisatie.

Hulp nodig?

Vind je het lastig om een goed kerstpakket samen te stellen voor jouw werknemers? Wij denken graag met je mee! Wij hebben jarenlange ervaring met kerstpakketten en helpen je graag om jouw werknemers op een unieke manier te verrassen. We delen onze kerstpakket ideeën graag met je, dus neem gerust contact met ons op.

Navigatie