Duurzame kerstpakketten: een nieuwe standaard die bedrijven graag kiezen!

Veel bedrijven zijn weer opzoek naar het ideale kerstpakket voor hun medewerkers. Het is een mooie traditie die waardering van het bedrijf naar zijn werknemers laat zien. De afgelopen jaren zien we een verschuiving in de keuze van kerstpakketten: duurzaamheid wordt steeds belangrijker.

Liever in de showroom zelf samenstellen?

“Ik inspireer je graag!”

De opmars van duurzame kerstpakketten

Duurzaamheid is al enkele jaren een belangrijke trend in de wereld van kerstpakketten. Wat begon als een niche-markt, is nu uitgegroeid tot een standaard keuze die bedrijven graag maken. Deze ontwikkeling is eigenlijk geen trend meer te noemen, het is de nieuwe norm. Bedrijven en organisaties willen steeds vaker bijdragen aan een beter milieu en kiezen daarom voor duurzame opties. Dit sluit perfect aan bij de groeiende behoefte aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Bij Kranen Kerstpakketten zijn we trots op ons uitgebreide assortiment aan duurzame kerstpakketten. Deze pakketten zijn niet alleen een mooie attentie, maar dragen ook bij aan een beter milieu en een bewustere levensstijl.

 

Wat maakt een kerstpakket duurzaam?

Een kerstpakket kan op verschillende manieren duurzaam zijn. Bij Kranen Kerstpakketten hebben we ons aanbod zorgvuldig samengesteld met aandacht voor zowel voedsel- als non-foodartikelen die bijdragen aan een duurzamere wereld. Belangrijke aspecten hierbij zijn:

  1. Biologische Producten: Voedingsmiddelen die biologisch zijn geproduceerd zonder schadelijke pesticiden en met respect voor het milieu.
  2. Fair Trade: Producten die onder eerlijke arbeidsomstandigheden zijn gemaakt en waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de producenten.
  3. Lokale Producten: Door lokale producten te kiezen, wordt de CO2-uitstoot van transport verminderd en worden lokale ondernemers gesteund.
  4. Recyclable en Herbruikbare Verpakkingen: Verpakkingen die kunnen worden gerecycled of hergebruikt, minimaliseren afval en bevorderen een circulaire economie.
  5. Milieuvriendelijke Materialen: Producten gemaakt van natuurlijke, afbreekbare materialen zoals bamboe of gerecycled plastic.

 

Transparantie en verantwoordelijkheid

Eén van debelangrijkste aspecten van duurzame kerstpakketten is dat ze bijdragen aan bewustwording bij de ontvanger. Het is essentieel dat duidelijk is waarom een product duurzaam is en welk bewijs daarvoor aanwezig is. Dit helpt in de strijd tegen ‘greenwashing’, waarbij producten ten onrechte als milieuvriendelijk worden gepresenteerd. Bij Kranen zorgen we ervoor dat elk product in onze duurzame kerstpakketten vergezeld gaat van informatie over de duurzaamheid ervan. Dit kan variëren van keurmerken zoals Fair Trade, biologische certificaten, tot uitleg over de gebruikte materialen en productiemethoden. Door deze transparantie weten de ontvangers dat jullie als bedrijf een bewuste keuze hebben gemaakt.

Treebytree: The gift that keeps on growing

Naast onze duurzame kerstpakketten bieden we ook de mogelijkheid om bomen te schenken via Treebytree. Dit is een prachtige manier om een langdurige impact te maken en bij te dragen aan de vergroening van onze planeet. Voor elke boom die wordt geschonken, wordt een echte boom geplant in een speciaal aangewezen bedrijfsbos. Dit bos kan op de voet gevolgd worden, wat niet alleen inspirerend is maar ook een tastbaar bewijs van je bijdrage aan een duurzamere wereld. Zo krijgt de ontvanger elk kwartaal een boomupdate.

Het schenken van bomen heeft meerdere voordelen. Het is niet alleen een duurzaam geschenk, maar het draagt ook bij aan de bewustwording van milieuproblemen. Daarnaast versterkt het de band tussen bedrijf en medewerkers door gezamenlijk een tastbare en positieve impact te maken op de wereld. Om de beste indruk te krijgen, zie je hieronder een duidelijk filmpje over de mogelijkheden van
Treebytree!

 

De voordelen van duurzame kerstpakketten voor bedrijven

Het kiezen van duurzame kerstpakketten heeft diverse voordelen voor bedrijven. Hier zijn enkele redenen waarom duurzame kerstpakketten een uitstekende keuze zijn:

1. Positieve bedrijfsreputatie
Bedrijven die kiezen voor duurzaamheid tonen maatschappelijke verantwoordelijkheid en milieubewustzijn. Dit kan bijdragen aan een positieve bedrijfsreputatie en klantloyaliteit. Consumenten en partners hebben steeds meer oog voor de duurzaamheidsprestaties van bedrijven.

2. Betrokken en tevreden werknemers
Werknemers waarderen het wanneer hun werkgever aandacht heeft voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit kan de betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers vergroten, wat weer bijdraagt aan een prettige werksfeer en hogere productiviteit.

3. Ondersteuning van milieudoelen
Veel bedrijven hebben tegenwoordig doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Door te kiezen voor duurzame kerstpakketten dragen zij direct bij aan deze doelen en zetten zij een duidelijke stap in de richting van een groenere bedrijfsvoering.

4. Kostenbesparingen op de lange termijn
Hoewel duurzame producten soms duurder kunnen zijn in aanschaf, kunnen ze op de lange termijn kostenbesparend werken. Bijvoorbeeld door de keuze voor herbruikbare en recyclebare producten, wordt afval verminderd en kunnen er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn.

Duurzame kerstpakketten zijn de nieuwe standaard

Duurzaamheid is niet langer een trend, maar een noodzakelijke verandering in de manier waarop we zaken doen en cadeaus geven. Bij Kranen Kerstpakketten zijn we trots op ons uitgebreide en gevarieerde aanbod aan duurzame kerstpakketten. Onze pakketten zijn zorgvuldig samengesteld om niet alleen een mooi geschenk te bieden, maar ook bij te dragen aan een beter milieu en een bewustere levensstijl.

Of je nu kiest voor biologische producten, Fair Trade artikelen, lokale lekkernijen, of zero waste opties, je maakt een bewuste keuze die bijdraagt aan een duurzamere wereld. En met de mogelijkheid om bomen te schenken via Treebytree, kun je een blijvende impact maken die verder gaat dan de feestdagen.

Laten we samen de feestdagen vieren met een positieve impact op onze planeet. Kies voor duurzame kerstpakketten en maak het verschil. Bekijk en bestel duurzame kerstpakketten in onze webshop, of stel zelf een duurzaam kerstpakket samen in onze kerstshowroom. Hierbij helpen we je graag met het beste advies en inspiratie!

Navigatie

Bezoek onze

Showroom

We nodigen je van harte uit om de vele mogelijkheden voor je kerstgeschenk zelf te komen bekijken en samen te stellen in onze showroom. Uiteraard helpen wij je bij het kiezen van de geschenken die helemaal bij je bedrijf en medewerkers passen.

Bekijk onze

Webshop

Kies je liever zelf een kerstpakket uit? In onze webshop vind je de speciaal door ons samengestelde kerstpakketten met vele verschillende producten en thema’s. Wil je ook een eigen product aan het pakket toevoegen? Dat kan zeker!

Of laat je werknemers

Zelf kiezen

Met Cadeau4Jou geef je jouw werknemers de mogelijkheid om zelf een cadeau te kiezen dat bij hen past.

Bekijk reeds samengestelde pakketten

Inspiratie