Dé vijf trends die je dit jaar terug zult zien in het kerstpakket

Wat zijn de kerstpakketten trends van 2023? De consumptiemarkt blijft nooit stilstaan. Zeker wanneer het gaat om geschenkideeën. De leukste cadeaus zijn namelijk vaak geschenken die hip zijn of iets wat je nog nooit eerder hebt gezien. In elk voorseizoen bezoeken we meerdere beurzen waar de nieuwste producten te zien zijn, evenals de noviteiten en trends die ook van toepassing zijn op gifting en het seizoen van kerstpakketten en eindejaarsgeschenken. Hierbij de trends die er wat ons en Prospectt betreft bovenuit springen.

Sandra Smale-Zweers
Sandra Smale-Zweers
2024-04-08
In 2023 hebben wij een prachtig kerstpakket samengesteld bij Kranen Kerstpakketten. Het persoonlijke, regelmatige en niet opdringerige contact is erg prettig. Mijn collega en ik werden heel gastvrij ontvangen in de showroom in Vorden, waar we alle tijd kregen om het pakket samen te stellen. De keuze in kwalitatief goede en mooie producten, die grotendeels ook duurzaam zijn, was fijn. Goed om te weten: de pakketten worden door Kranen MVO ingepakt. En door de servicekaart van Kranen in het pakket, kunnen ontvangers van het pakket zich direct bij Kranen melden als er iets mis is met de producten, waarmee Kranen haar opdrachtgever ontzorgt.
AKOR
AKOR
2024-04-08
Breed Assortiment, leuke mensen en goede processen! Het was ondanks de uitdaging van gepersonaliseerde pakketten een prima traject met positieve reacties op het pakket.
Jacqueline Dohmen
Jacqueline Dohmen
2024-04-04
In 2023 voor Talen Vastgoedonderhoud voor het eerst de kerstpakketten voor onze medewerkers laten verzorgen door Kranen. Van de uitnodiging, tot de ontvangst in de showroom tot en met de nazorg na de hele uitvoering van de opdracht was het tot in de puntjes verzorgd. Zeer professionele en prettige showroom, ruime keuze in mooie producten voor elk budget, leuk advies en volledig volgens afspraak afgeleverd op de diverse locaties van onze kerstvieringen. Tot slot nog een mooi bedankkado gekregen, ik ben heel blij met Kranen!
Yvonne Zegers
Yvonne Zegers
2022-06-30
Bij het uitzoeken van een kerstpakket wordt je zeer goed geholpen, men denkt met je mee om samen tot en leuk pakket te komen.
Niels van der Meer
Niels van der Meer
2022-01-11
Complimenten voor jullie service en snelle reactie. Kort samengevat; attent, persoonlijk en service gericht!
Huseyin Cakan
Huseyin Cakan
2021-12-13
Vandaag voor het eerst kerstpaketten gekocht bij Kranen. Jammer dat ik niet meer dan 5 sterren kan geven, want dat verdienen zij. Personeel is kundig en weten wat zij in huis hebben. Luisteren eerst naar de wensen en denken mee in het samenstellen van de pakketten. Absoluut niet opdringerig wat een heel fijn en ontspannen/welkom gevoel geeft. Een prachtige showroom wat enorm goed verzorgd is. Het is overzichtelijk, schoon en mooi. Een dikke pluim voor dit bedrijf incl de toppers die er werken. Ik ben blij dat ik mijn Kerstpakketten hier heb kunnen kopen. Voortaan weet ik waar ik mijn kerstpaketten/ geschenken inkoop! Zeker een aanrader!!
Linda Damen
Linda Damen
2021-09-17
Wat een gastvrij ontvangst en een prachtig assortiment
Maria Zappeij
Maria Zappeij
2021-07-15
Een goed en welkom ontvangst gehad in de showroom. Ze doen er alles aan om het perfecte kerstpakket samen te stellen. We zijn geholpen door Anne Vera en ze denkt echt met je mee.
Veld Koeltechniek
Veld Koeltechniek
2021-06-30
Prima service. Ze zijn heel enthousiast en vol met ideeën. Verder is er een groot veelzijdig assortiment, zodat er mooie pakketten zijn samen te stellen. Voor ieder wat wils.
Ronald Verkade
Ronald Verkade
2021-06-29
Uitstekende service, goed assortiment, betrouwbare leveringen en denkt goed mee!

Liever in de showroom zelf samenstellen?

“Ik inspireer je graag!”

1.   Make it personal

Maak het geschenk uniek en extra speciaal door het persoonlijk te maken. Met de technieken van tegenwoordig is het steeds makkelijker en fraaier om een geschenk te personaliseren. Dit kan door het bedrukken van de geschenkdozen en verpakkingen van (non-)fooditems, de huisstijlkleuren van je organisatie te gebruiken bij het personaliseren van bijvoorbeeld tassen en plaids, gravering van serveerplanken, champagneglazen, sleutelhangers en nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos en ervaring hebben we inmiddels meer dan genoeg.

Het personaliseren kan zowel voor het bedrijf, maar ook per ontvanger! Wanneer je kiest voor een logo, ga dan voor een subtiel logo of laat je huisstijlkleuren terugkomen in de details van het geschenkartikel. Of personaliseer op naam van de ontvanger, dat maakt het geschenk extra gewaardeerd. Oftewel ga niet voor reclame of drukdoenerij, maar kies voor een fraaie personalisatie die iemand met trots zal gebruiken. En het liefst met een duurzaam karakter en een bijzonder verhaal.

2.   Touch of gold

De schitterende kleur goud is weer terug van (nooit helemaal) weggeweest. Goud sprankelt en straalt luxe uit. Het is warm en laat erkenning, ambities en succes overbrengen. Laat dit nou net de boodschap zijn van een kerst-/eindejaarsgeschenk. Dit jaar zal goud een grotere rol spelen in het interieur maar ook in lifestyle accessoires. Dat kan zowel subtiel als in de vorm van echte eyecatchers. Je kunt een echt WOW-effect overbrengen op de ontvanger van het geschenk. Combineer goud met zwart en/of wit en je zet een sprankelend, luxe en overweldigend geschenkpakket neer. Een pakket wat leuk is om te geven, maar nog leuker is om te krijgen.

3.   Don’t be so serious

Er is in deze tijd behoefte aan plezier om ons heen en dat mag je uitdragen en laten zien. Geschenkartikelen met een knipoog. Vaak zit hem dit in de teksten op de geschenkverpakking of op het artikel zelf. Het moet voor een kleine glimlach zorgen en er wel zo uitzien dat het gebruikt wordt of dat je het een plek geeft in je huis. Niet stijf en strak, maar opvallende vormen en kleuren of een fun-element in het ontwerp. Een ieder die het ziet moet twee keer kijken om te begrijpen wat de vormen, kleuren en/of teksten inhouden. Dit komt doordat het anders is dan de standaard. Het valt op en zorgt voor een glimlach.

 

4.   Sustainable

Duurzaamheid mag je misschien geen trend meer noemen… Maar de mogelijkheden om duurzaamheid uit te dragen worden steeds uitgebreider en toegankelijker. Je kunt het zien als een welkome andere zienswijze en benadering die ook van toepassing is op de inzet van geschenkartikelen. En dit maakt het al gauw heel aantrekkelijk voor veel organisaties. Elk bedrijf is bezig met het verduurzamen van het product proces en de verkleining van de CO2-footprint. Daarom is deze ‘trend’ voor iedereen relevant.

Het aanbod groeit ook dit jaar weer hard, zowel in non-food als in food artikelen. Belangrijk hierbij is dat het voor de ontvanger duidelijk is dat er bewuste(re) keuzes zijn gemaakt, dat het zichtbaar is waarom het item duurzaam is en welk bewijs hier voor is in de strijd tegen ‘greenwashing’. De leveranciers met echte ervaring lopen hierin duidelijk voorop en laten dit op het artikel of via een QR-code duidelijk terug zien. Naast duurzame geschenkartikelen geven wij jouw organisatie de mogelijkheid om mee te werken aan het verminderen van CO2 door het geven van een boom, verwerkt in een fraai kerstgeschenk. Ook hier kan de ontvanger de impact volgen van de bomen die gepland worden door Trees fort he Future. Dit kan door middel van een QR-code.

5.   Organic shapes and natural colors

Vorig jaar zagen we dit ook als een trend en dat zal dit jaar meer worden doorgezet. Een trend die eenvoudig te combineren is met andere woontrends vanwege de rust en balans. Natuurlijke materialen, grove afwerkingen en ronde vormen in combinatie met rustige en natuurlijke kleuren. Vooral de zandkleur was veelvuldig terug te zien. Het is een kleur die zich makkelijk laat combineren en daarom een gewilde kleur om te gebruiken bij het samenstellen van een geschenkpakket. Een andere natuurlijke ‘kleur’ die vooral in de verpakkingen van geschenken terug te zien is kraft. Kraftpapier is standaard donkerbruin maar wordt sinds kort ook in een (iets gebleekte) lichtbruine tint aangeboden. Een hippe en duurzame verpakking met een duurzame uitstraling. Dat pas echt bij deze tijd en zullen we daarom veel terug zien in het kerst-/eindejaarsgeschenk.

 

Stel het kerstgeschenk zelf samen met deze trends in onze showrooms

Ga dit jaar voor een zelf samengesteld en bijzonder gewaardeerd kerstpakket! Bezoek hiervoor één van onze kerstshowrooms in Utrecht of Vorden (GLD). Hier presenteren we ons gloednieuwe assortiment waaruit jij de meest fraaie kerstpakketten kunt samenstellen. De trends van dit jaar zie je hier terug en je kunt zelf kiezen waar je voor gaat. Vergaande personalisatie, goudkleuren, een natuurlijke of duurzame uitstraling? Het is allemaal mogelijk. Vanaf april ben je van harte welkom in één van onze showrooms met een heerlijke kop koffie of thee met uiteraard iets lekkers erbij. Maak (alvast) een afspraak door telefonisch contact op te nemen of via het contactformulier. We kunnen niet wachten op je komst om zo samen met jou tot het best gewaardeerde kerstgeschenk te komen!

Navigatie

Bezoek onze

Showroom

We nodigen je van harte uit om de vele mogelijkheden voor je kerstgeschenk zelf te komen bekijken en samen te stellen in onze showroom. Uiteraard helpen wij je bij het kiezen van de geschenken die helemaal bij je bedrijf en medewerkers passen.

Bekijk onze

Webshop

Kies je liever zelf een kerstpakket uit? In onze webshop vind je de speciaal door ons samengestelde kerstpakketten met vele verschillende producten en thema’s. Wil je ook een eigen product aan het pakket toevoegen? Dat kan zeker!

Of laat je werknemers

Zelf kiezen

Met Cadeau4Jou geef je jouw werknemers de mogelijkheid om zelf een cadeau te kiezen dat bij hen past.

Bekijk reeds samengestelde pakketten

Inspiratie